Tietoa materiaaleista

Ääntä vaimentavana materiaalina teoksissa käytetään kotimaista Konto-turveakustiikkalevyä.

Konto-turveakustiikkalevyllä on erinomainen äänen absorbointikyky. Konto-akustiikkatuotteet ovat karvialaisesta pintaturpeesta valmistettuja luonnontuotteita, jotka on kehitetty akustiikan parantamiseksi. Akustointimateriaalina turveakustiikkalevy on kevyt, ja se on helppo kiinnittää. Se sietää erinomaisesti kosteutta ja se on homehtumaton. Kaikki tämä yhdistyy kauniiseen elävään ulkonäköön, joka luo uusia mahdollisuuksia sisustuksellisesti.

Turpeen hyvästä toimivuudesta hengitysilman kanssa on kokemuksia jo satojen vuosien ajalta. Konto-levystä valmistetut akustiikkateokset ovat tästä syystä turvallisia ja terveellisiä käyttää. Tämä on todistettu Työterveyslaitoksella teetetyissä testeissä.

Teoksissa on mahdollista käyttää tehosteena yksityiskohtia korostamaan anodisoitua alumiinia, jota on saatavissa eri sävyissä, yleisimmät käytetyt sävyt ovat kullan- ja hopeasävy.

Konto-turveakustiikkalevyn tekniset ominaisuudet:

-Äänen absorptioluokka A (EN ISO 354 & EN ISO 11654).
-M1-luokitus
-Paloluokitus (EN 13501-1:2018) : B
-Lämmönjohtavuus 0,037 W/mK (standardi EVS-EN 12667)

Konton tuoteseloste:
https://www.konto.fi/wp-content/uploads/2020/01/Tuoteseloste-Konto-akustiikkalevy-22_11_2019.pdf

Ohessa linkki Konton sivuille, joista voi lukea lisää tietoa materiaalista:
www.konto.fi

Konto-akustiikkalevyistä valmistetut akustiikkateokset sävytetään Kangasalalla ja vesileikataan Tampereella, joten koko tuotantoketju on kotimaista, laadukasta työtä.